Ontbijt Recept

Amandelbrood met frambozen

Dit is echt een heerlijk ontbijttaartje met frambozen. Je kan er zelf toppings naar keuze opdoen. Ik vond het lekker met kokosyoghurt en pistachenootjes overheen gedaan.

Je kan hem een paar dagen in de koelkast bewaren.

Ingrediënten:

200g amandelmeel
50g kokosmeel
50g arrowroot
½ tl bakzout
½ tl vanillepoeder
8 grote eieren
80 ml kokosolie, gesmolten
80 ml kokosmelk
60 ml ahornsiroop
Rasp van 1 citroen
200g frambozen
4 el amandelschaafsel

Bereiding:


Verwarm de oven voor tot 175°C en vet een springvorm (doorsnede ongeveer 23 cm) in met wat kokosolie.
Meng in een beslagkom amandelmeel, kokosmeel, arrowroot, bakzout en vanillepoeder door elkaar.
Klop de eieren, kokosolie, kokosmelk, ahornsiroop en citroenrasp er doorheen tot een dik beslag.
Spatel als laatste de frambozen erdoor en verdeel het mengsel vervolgens over de springvorm, strijk glad met een spatel.
Bestrooi het brood met amandelschaafsel en bak het vervolgens in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
Laat minimaal 30 minuten afkoelen voor je het brood aansnijdt.

Geniet ervan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.