Lief voor je Lijf

Hotstone

Een leuk nieuwtje….

Ik masseer al jaren, in het verleden thuis begonnen met masseren (toen voornamelijk hotstone) en daarna op mijn werk heb ik mensen met een verstandelijke beperking massages gegeven. Vanwege Corona mocht ik geen massages meer geven aan de cliënten dus het kwam helemaal stil te liggen. In eerste instantie vond ik het wel prettig, even rust voor mijn handen en lijf. Maar de laatste maanden merk ik dat ik het masseren mis.

Daarom……….

Vanaf 1 december kan je bij Lief voor je Lijf een hotstone massage boeken. Een hotstone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden celcius. Vandaar de naam hotstone. De warmte en de ‘druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren.

Voor de massage worden basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden. 

Ontspanning

De stenen liggen in een speciale bak waar ze in warm water liggen. Als eerste worden ze op bepaalde plaatsen van het lichaam neergelegd. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning.

Na een legging van de hot-stones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en olie. Hotstone massage zorgt voor een diepe ontspanning en ontgifting.

Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel.

Een hotstone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

Contra-indicaties Hotstone

Spataderen, zwangerschap, diabetes, huidontstekingen, hoge bloeddruk, burn-out.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.