Gezonde Tip

Golden Milk

Wel eens gehoord van Golden Milk?

Golden Milk bevat Kurkuma


Kurkuma bevat belangrijke vitamines: A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E en K. En in Kurkuma zitten waardevolle mineralen zoals ijzer, calcium, magnesium, kalium en zink.

De heilzame stofjes in Kurkuma heten curcuminoiden. In Azië en dan vooral in India is er al heel lang bekend dat deze stofjes een heilzame werking hebben.

Dit wordt dan ook al duizenden jaren gebruikt om het lichaam te zuiveren.
Wat ze in Azië al heel lang weten heeft de wetenschap inmiddels onderzocht en dit is bewezen:
-werkt ontstekingsremmend
-vermindert hart en vaatziekten
-goed voor antioxidanten
-beschermt tegen alzheimer
-beter voor het verteren van voedsel

Wel belangrijk dat de Kurkuma goed bereid is, anders neemt je lichaam het niet goed op.


Waar moet je op letten?

Meng de Kurkuma met zwarte peper. Uit onderzoek blijkt dat Kurkuma dan veel beter wordt opgenomen. Als je dus van de voordelen van Kurkuma wil profiteren moet je deze zeker niet vergeten toe te voegen.
Kurkuma lost niet op in water, het lost wel goed op in olie. Gebruik dus altijd een gezonde olie in het gerecht, zoals kokos of olijfolie.

Om Golden Milk te maken heb je eerst de Pasta nodig.

Deze maak je op de volgende manier:

-1 kop (biologische) kurkuma poeder
-2 kopjes water
-3 theelepels gemalen zwarte peper
-3 eetlepels extra virgin kokosolie

Doe alles (behalve de kokossolie) in een pannetje en verwarm het water, de kurkuma en de zwarte peper totdat het een dikke pasta vormt. Blijf ongeveer 7-10 min roeren op het laagste vuur. Voeg wat extra water toe als het helemaal opdroogt.
Deze 7-10 minuten zijn belangrijk zodat de peper de werkzame stoffen in de kurkuma kan gaan verhogen.

Haal alles van het vuur en voeg de kokosolie met behulp van een garde toe. Mix alles enkele minuten. De pasta is nu klaar.
Doe deze in een glazen potje met deksel en zet het in de koelkast. Deze kun je voor maximaal 4 weken bewaren.

(bron:leefbewust.nu/ charlottelabee.nl)

Golden Milk
-1 flinke theelepel Kurkuma pasta
-2 kopjes melk (amandelmelk, kokosmelk, rijstmelk)
-Honing naar smaak (optie)
-Kaneel (optie)

Doe 2 kopjes melk met 1 theelepel pasta in een pan en warm het rustig op. Niet laten koken!
Een garde is handig om de melk en de pasta goed te mengen.
Optioneel kun je wat honing (vanille) en kaneel toevoegen.

Geniet ervan!!

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *