Gezonde Tip

6 tips om je gezondheid te verbeteren die niet direct veel geld kosten.

Je gezondheid verbeteren en niet direct een lege portemonnee?

Ik hoor om mij heen regelmatig mensen die zeggen dat het zoveel geld kost om aan je gezondheid te werken. Je kan zelf echt al stap voor stap actie ondernemen met positieve veranderingen voor je gezondheid zonder dat het veel geld kost.

Met deze 6 tips kan je beginnen om je gezondheid te verbeteren.

1 Wandel minimaal 45 minuten per dag.

Ga met iemand samen, luister een podcast of juist niet en geniet van alles om je heen. Dit kost niets en doet zoveel goeds voor je gezondheid. Je bent in beweging en buiten.

2 Eet zo puur mogelijk.

Laat de pakjes en zakjes voor wat het is. Ga eens kijken op het internet wat er allemaal te vinden is aan recepten met verse groenten, ga uitproberen. In het begin altijd even wennen maar uiteindelijk krijg je er zoveel voor terug.

3 Slaap minimaal 8 uur.

Je lichaam heeft de nacht nodig om te herstellen. Geef je lichaam deze tijd. Zo kan je de volgende dag weer vol energie beginnen. Voor tips voor het slapen klik hier.

4 Drink water.

Water is belangrijk om je systeem te reinigen, je raakt afvalstoffen beter kwijt. Ook voor je energieniveau is het erg belangrijk dat je voldoende water drinkt.

5 Eet groente uit het seizoen.

Groente uit het seizoen zijn goedkoper. Je kan ze ook bij de boer zelf halen. Op mijn Instagram pagina zet ik elke maand wat de seizoen groente is die maand. Je kan dit ook op het internet opzoeken.

6 Meditatie/Ademhalingsoefeningen.

Kijk eens of het bij je past. Sommige mensen vinden het heerlijk om de dag met een meditatie te starten en anderen om de dag zo af te sluiten. Je hebt bijvoorbeeld de app meditation moments die ook gratis meditaties aanbied om uit te proberen.

Verandering kost tijd.. maar levert op de langere termijn zoveel op!

Hebben jullie iets aan deze tips?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *