Diner

Bloemkool Couscous

Een heerlijk zomerse maaltijd.

Bloemkool couscous met noten.

Ik heb laatst deze bloemkoolcouscous gemaakt voor bij een BBQ.

De reacties waren erg positief.

Je bent ongeveer een half uurtje bezig om deze couscous te maken.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ingrediënten:

1 bloemkool

150 g gemende ongebrande noten

6 el olijfolie

zout en peper

1 tl komijnpoeder

2 tl korianderpoeder

1/4 tl cayennepeper

300 g cherrytomaten

1 komkommer

1 rode ui

1 bosje peterselie

1 bosje koriander

1/2 bosje munt

2 el citroensap

1/2 tl mosterd

50 g zwarte olijven

100 g feta

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de noten met 1 el olijfolie, zout, komijnpoeder, korianderpoeder en de cayennepeper.
Leg de noten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de noten ca. 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Halveer de cherrytomaten. Schaaf de komkommer in dunne plakjes. Pel en snipper de ui. Hak de peterselie, koriander en munt fijn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Roer het citroensap en de mosterd door elkaar. Klop er 5 el olijfolie (extra vierge) doorheen en breng de dressing op smaak met peper en zout.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Maak de bloemkool schoon. verdeel hem in kleine roosjes.

Maal de bloemkool in de keukenmachine tot couscous.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Meng de bloemkoolcouscous met de tomaten, komkommer, ui, olijven, verse kruiden en de dressing.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Strooi de noten en de feta erover.
Op de foto zie je de feta niet omdat ik daar niet van hou…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *